Pagina's

woensdag 2 april 2014

Simpele Courgettesoep met Gerookte Zalm

Geen zin in een overvolle boodschappenmand of uren in de keuken staan? Dan is dit een makkelijk en snel gerecht. Een lekker licht en fris recept als voorproefje op zomer. Past goed bij het mooie weer van de afgelopen tijd! Geschikt als lunch-, voor- en licht hoofdgerecht. Dit recept is voor 1 grote of 2 kleine kommetjes. De gerookte zalm geeft extra smaak en is een goede bron voor gezonde onverzadigde vetten die weer hart- en vaatziekten voorkomen. Mooie bonus!

Benodigdheden:
(voor 1 Ć” 2 personen)
  • 1 courgette, grof gesneden
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 ml (kippen/groenten) bouillon
  • scheutje (soja)room
  • 50 gr gerookte zalm, fijn gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. verwarm de olie in de pan en fruit het sjalotje tot het zacht is. Bak de knoflook kort mee. 
  2. voeg de courgette en bouillon toe en doe de deksel op de pan.
  3. laat op zacht vuur koken tot de courgette zacht is.
  4. pureer in een blender of met een staafmixer.
  5. breng op smaak met room, peper en zout. Let op: de gerookte zalm is ook zout!
  6. doe in een kom en voeg de gerookte zalm toe en decoreer evt nog met een beetje room. 
Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten