Pagina's

donderdag 13 maart 2014

Suikervrije Carrot-Banana Muffins

Laatst had ik na het maken van een ander recept een aardige hoeveelheid worteltjes over. Nu ben ik persoonlijk niet zo'n fan van gekookte worteltjes. Zonde om te laten verpieteren, dus wat nu?
Meteen dacht ik aan carrotcake. Dit is altijd een van mijn favorieten geweest. Alleen, mijn traditionele recept zit bomvol suiker... Om maar niet te spreken over het heerlijke, mierzoete, volvette glazuur! Dus weer, wat nu?
Aan de slag met een nieuw experiment, suikervrije cake. Nou ja, in dit geval muffins.
In plaats van gewone suiker of de wat meer verantwoorde varianten wilde ik weleens kijken of ik iets lekkers kon maken zonder iets van extra suiker toe te voegen.
Hier het resultaat. Heel lekker als zeg ik het zelf!

Benodigdheden:
  • 150 gr boekwijtmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bi-carbonaat
  • 3 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • snufje zout
  • 6 el kokosolie, gesmolten
  • 3 eieren
  • 50 gr rozijnen, geweld (gedroogd gewogen)
  • 50 gr walnoten, gehakt
  • 10-12 dadels, fijngesneden
  • 300 gr wortelen, geraspt
  • 1 banaan, geprakt
Extra:
  • Mixer, mengspatel
  • Muffinvorm (ingevet) voor minimaal 12 muffins of losse vormpjes. 
  • Rasp
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Meng all droge ingrediënten in een kom (boekwijtmeel, bakpoeder, bi-carbonaat, kaneel, nootmuskaat en zout).
  3. Klop de eieren schuimig.
  4. Zeef de droge ingrediënten bij de eieren en schep goed door.
  5. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer.
  6. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en schep goed door.
  7. Vul de vorm met gelijke hoeveelheden van het mengsel. Ze zullen iets rijzen,maar niet te veel.
  8. Bak in de oven gedurende 20 minuten of tot je een satéprikker in de muffin kan prikken en deze er schoon uitkomt. 
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten