Je kan het bewaren in een schone jampot. Deze kan je desinfecteren in de afwasmachine of 10 minuten laten weken in warm water met soda. Open is de chutney ongeveer een week houdbaar en ook heel lekker als saus of bijgerecht bij een zomerse BBQ!
Benodigdheden:
(voor 1 potje van 200ml)
- 1 el olijfolie
- 2 tomaten, grof gesneden
- 1 sjalot, grof gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl lichtbruine basterdsuiker of 2 tl palmsuiker
- 1/2 tl kaneel
- snufje zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de olie in een pan.
- Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit zachtjes gedurende 1 minuut.
- Voeg de tomaat toe en laat zachtjes sudderen tot de tomaat en ui zacht zijn. (5-8 min)
- Voeg de suiker en azijn toe en laat 3-5 min doorkoken.
- Voeg als laatste de kaneel toe en breng extra op smaak met zout en peper.
- Serveer direct of bewaar in een goed afgesloten pot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten