Benodigdheden:
- 140 gr speltmeel
- 130 gr boekwijtmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl bi-carbonaat
- 1/4 tl zeezout
- 1/2 tl kaneel
- 3 eieren, schuimig geklopt
- 3 el olijfolie
- 2 el maple syrup
- 1 tl vanille extract
- 150 ml amandelmelk of andere melk
- 3 rijpe bananen, geprakt
- 100 gr walnoten en/of pecannoten, grof gehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175C.
- Vet een standaard cakeblik in.
- Zeef alle droge ingrediënten in een kom.
- Klop in een andere kom de eieren schuimig.
- Voeg de rest van de 'natte' ingrediënten toe en meng goed.
- Voeg de inhoud van de beide komen samen en meng goed.
- Voeg als laatste de gehakte noten toe.
- Vul het bakblik met het cake mengsel en bak in de oven gedurende 1 uur.
Tip: Check of de cake gaar is door met een cocktailprikker in de cake te prikken. Als de cake gaar is, komt de prikker er schoon uit.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten