Pagina's

maandag 13 oktober 2014

Banana Bread

Banana bread of cake is eigenlijk een beetje een kruising tussen een brood en een cake. Je kan het eten bij de koffie, het ontbijt of als dessert. Dit is meer een cake variant, vandaar de maple syrup. Deze maakt te cake wat zoeter. Ook door de eieren lijkt de structuur meer op die van een cake. Voor een wat stevigere en minder zoete cake kan je de eieren vervangen door 250 ml appelmoes en 100ml extra amandelmelk. Dan heb je meteen een veganistisch alternatief! Probeer wel een ongezoete variant te vinden (bio supermarkt), aan de appelmoes uit de supermarkt is vaak veel suiker toegevoegd. Ben je allergisch voor noten dan kan je deze vervangen voor zaden als zonnebloempitten en/of pompoenpitten.

Benodigdheden:
  • 140 gr speltmeel
  • 130 gr boekwijtmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bi-carbonaat
  • 1/4 tl zeezout
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 eieren, schuimig geklopt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el maple syrup
  • 1 tl vanille extract
  • 150 ml amandelmelk of andere melk
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 100 gr walnoten en/of pecannoten, grof gehakt
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 175C.
  2. Vet een standaard cakeblik in.
  3. Zeef alle droge ingrediënten in een kom.
  4. Klop in een andere kom de eieren schuimig.
  5. Voeg de rest van de 'natte' ingrediënten toe en meng goed.
  6. Voeg de inhoud van de beide komen samen en meng goed.
  7. Voeg als laatste de gehakte noten toe.
  8. Vul het bakblik met het cake mengsel en bak in de oven gedurende 1 uur.
Tip: Check of de cake gaar is door met een cocktailprikker in de cake te prikken. Als de cake gaar is, komt de prikker er schoon uit.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten