Benodigdheden:
(voor ca. 25 koekjes)
- 40 gram kokosolie*
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels maple syrup (ahorn siroop)
- 120 havervlokken
- 40 gram boekweitmeel*
- 4 theelepels kaneel
- 8 kardemom peulen,verpulverd
- 5 dadels, fijngehakt
- 50 gram pistachenoten, fijngehakt
- 50 gram walnoten, fijngehakt
- snufje zout
Bereiding:
- Verwarm de over voor op 170C
- Vet een bakblik in of bedek het met bakpapier
- Smelt de kokosolie in een pannetje of de magnetron
- Meng in een kom alle ingrediënten tot een kleverige pasta
- Spreidt het mengsel uit op de bakplaat tot een plak van ongeveer 0,5-1 cm dik, druk het goed aan.
- Bak gedurende 15 minuten. De koekjes blijven een beetje kleverig. Bak ze tot 5 minuten langer als je ze knapperiger wil.
- Snijdt de plak in stukken voor hij afkoelt. Dan worden de koekjes hard en zijn ze niet meer te snijden.
* De meningen over of haver gluten bevat verschillen. Zuivere havervlokken, is uit onderzoek gebleken, bevatten geen gluten. Maar de meeste haver bevat dit wel, check dit goed op de verpakking
* Kokosolie of kokosvet is een goede vervanger voor boter. Het is rijk aan onverzadigde vetzuren en is lactose vrij. Het is te koop bij de biologische winkel , maar is ook goedkoper te verkrijgen bij de Aziatische supermarkt/toko.
* Boekweitmeel is een goede vervangen van tarwemeel. Het is rijk aan vezels, vitamine B en mineralen als magnesium. Het is te koop bij de biologische winkel,maar ook steeds vaker bij de gewone supermarkt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten