Afhankelijk van je eetlust een hele of halve aubergine per persoon.
Benodigdheden:
(voor 1 Ć 2 personen)
- 1 aubergine, in de lengte doormidden gesneden
- 75 gr chorizo, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 50 gr spinazie, grof gesneden
- 75 gr feta (van schapen/geitenkaas), in blokjes
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Besprenkel de aubergines met zout en verwarm ze in de magnetron op de hoogste stand voor 5-7 min (tot ze van binnen zacht zijn). Dit kan evt ook in de oven maar duurt aanzienlijk langer.
- Hol de aubergines uit met een lepel of mes en snijd het vruchtvlees klein. Leg de aubergineschil in een ingevette ovenschaal.
- Verwarm een pan en bak de chorizo 2-3 min. Doe dit zonder olie, er komt genoeg vet uit de chorizo.
- Voeg de aubergineblokjes toe en bak 1-2 min.
- Voeg de tomaat en spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is.
- Haal de pan van het vuur en voeg de feta toe.
- Vul de aubergines met de inhoud van de pan en bak in de oven gedurende 15-20 min tot ze goudbruin zijn en de aubergineschil zacht. Serveer evt met brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten